fredriklofter.com Twitter Facebook LinkedIn

Kopphållare fram

by on Jul.22, 2013, under Volvo Amazon

Efter ett besök i Billesholms Folkets Park och en av sommarens veteranbilsträffar där blev jag inspirerad (av amerikanska bilar, ska erkännas) att hitta en bra lösning för kopphållare i Volvo Amazon. Våra kompisar i Amerika har som bekant fattat innebörden av begreppet bekvämt och deras bilar är inget undantag. Så var i din Volvo Amazon ställer du din kopp från Starbucks när bägge labbarna krävs för att ratta (servo har vi ju inte heller…)? Kanske kan dessa bilder inspirera:

Mittkonsolen med 60mm bilur är tillbehör och var sedan tidigare moddad med (Volvo-)brytare från P1800/Lucas och med USB-uttag till stereon. Textilen i konsolen bytte jag till samma som i hatthyllan. Kopphållarna är för infällning och vanliga som tillbehör till fritidsbåtar och tillverkas av svenska Roca, och finns bl.a. hos Hjertmans (art.nr. 6938-4). En 70mm hålsåg och lite epoxy gör jobbet, men då moddningen innebär att konsolen nu vilar på den främre kopphållaren (mot kardantunneln) så kan/bör man sätta en träkloss eller liknande i bakkant på konsolen för att växla vikten till klossen istället. Detta gör också att konsolen kommer upp en bit från kardantunneln, vilket i alla fall jag upplever som ett plus.

Produktbilder från Roca:

Ytterligare inspiration om eftermarknadskopphållare för bilar i allmänhet finns här.

Ansvarsbefrielse. Texten i denna anvisning har förberetts med största noggrannhet men är, trots det, i strikt mening endast att betrakta som en guide att användas i god samverkan med normala säkerhetsföreskrifter gällande vid arbete med elektrisk apparatur och verktyg i en fordonsteknisk miljö. Jag tar inte ansvar för dina handlingar. Arbeta smart! Arbeta säkert!

:

Looking for something?

Google is your friend. All smart people use Google. Use the form below to search the site:

Custom Search

Visit my friends!

A few highly recommended friends...

Archives