fredriklofter.com Twitter Facebook LinkedIn

Störst, bäst och vackrast

by on Sep.05, 2013, under Grill

Det tog mig sex år att inse att min grill var för stor för vår lägenhet. En GrandHall Premium 325 har yttermåtten 146x122x66cm (BxHxD) vilket motsvarar en Weber Genesis, och trots att jag gjorde det ena sidobordet fällbart så tog den helt enkelt för mycket plats. Så efter sex år med Störst-Grill-i-Kvarteret (en i vår del av världen högst respektabel titel) sålde jag den. GrandHall Premium 325 är en utmärkt och gedigen grill så det var inga problem. Efterfrågan var stor.

Att byta ner sig i storlek på grill kan ge vilket manligt självförtroende som helst en rejäl törn, men här fick pragmatismen gå före. Mitt största problem var att hitta en värdig ersättare, om än mindre. Det är här svårt eller omöjligt att inte titta på Weber när man shoppar runt efter en ny grill. Weber är störst, bäst och vackrast när det handlar om grillar. Andra tillverkare är antingen inte i närheten vad gäller kvalitet och utbud eller så är de för nischade och brister i tillgänglighet. Att min hovleverantör Fredells inte längre hade GrandHall i sortimentet spelade också in.

Problemet med en mindre grill är tyvärr att man hamnar i nybörjarsegmentet, men Weber har faktiskt en liten gasolgrill som trots sin storlek håller en anständig nivå i för 2013 nya Spirit E-210. Den finns i flera olika utföranden: Classic, Original och Premium men skillnaderna är förbluffande små och ett snabbt samtal till Webers reservdelsavdelning bekräftar att man för en (i sammanhanget) ringa penning och med enkla handgrepp kan bygga om en Classic till en Premium. Skillnaden till en Spirit E-310, med ytterligare en brännare, är dessutom bara 5cm i bredd. De flesta delar är gemensamma mellan E-210 och E-310. Utrustningsnivån och utbudet på relevanta tillbehör, som gjutjärnshäll och rostfria galler, är helt acceptabel. Så valet föll på en Weber Spirit E-210. Avgörandet var de fällbara sidoborden. Skillnaden i frigjord yta på altanen är mer än en kvadratmeter. Skillnaden i grilling experience lär jag få anledning att återkomma till men förhoppningen är ju att komma minst lika långt med en gedigen nybörjargrill i kombination med en del erfarenhet.

:,

Looking for something?

Google is your friend. All smart people use Google. Use the form below to search the site:

Custom Search

Visit my friends!

A few highly recommended friends...

Archives